Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: به علت سبقه برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در اصفهان، بی‌شک تمایل داشتیم این جایگاه و اولویت برای این شهر حفظ شود.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، سید مهدی جوادی در جلسه هماهنگی سی‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان که با حضور نماینده شهرداری اصفهان برگزار شد، ضمن تشریح مدل برگزاری جشنواره ۳۵ بر لزوم حمایت همه دستگاه‌ها و نهادها از سینمای کودک تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فیلم‌نامه‌هایی که در حوزه کودک و نوجوان به این بنیاد ارائه‌شده است، افزود: از ابتدای سال جاری مجموع فیلم‌نامه‌های قبلی و تازه ارائه‌شده در این حوزه را با دقت و توسط کارشناسان و مشاوران متعدد بررسی کرده‌ایم که از مجموع حدود ٢٠ فیلم‌نامه، تنها کمتر از پنج فیلم‌نامه موفق به کسب شاخص‌های فارابی شدند.

با ضعف فیلم‌نامه در حوزه کودک و نوجوان مواجه هستیم

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با بیان اینکه در بررسی فیلم‌نامه‌ها، هم ساختار وهم محتوا مهم است، تصریح کرد: ما در سینمای کودک و نوجوان علاوه بر اینکه با ضعف فیلم‌نامه مواجه هستیم، کارگردانان باسابقه هم به نسبت گذشته، دیگر کمتر تمایل به فیلم‌سازی در این حوزه دارند.

وی با بیان دغدغه‌های درست و بجای فیلم‌سازان حوزه کودک و نوجوان در نبود حمایت‌های لازم در عرصه سینمای کودک، ضمن تأکید بر لزوم کمک و همراهی تمامی نهادهای متولی در راستای احیای سینمای کودک و نوجوان گفت: تحقق این امر درگرو تغییر نگاه و رویکرد همه دستگاه‌های متولی امر، در مهم و جدی گرفتن سینمای کودک و نوجوان است.

جوادی با بیان اینکه فعالان و دغدغه مندان سینمای کودک و نوجوان از شرایط حاکم بر این حوزه گله‌مند هستند و گله‌ی آن‌ها هم به‌حق است گفت: نباید فراموش کرد حتی به لحاظ ظرفیت سنجی سینمای ایران هم متأسفانه این‌گونه از سینما همواره در اولویت‌های چندم در بودجه‌ها و برنامه‌ها بوده و سال‌به‌سال از بودجه‌ها و توجهات آن کاسته شده است.

وی ادامه داد: اما ما با همه این محدودیت‌ها در دوره‌ی جدید توجه ویژه‌تری به این عرصه داریم، گرچه فاصله وضع موجود تا وضع مطلوب بسیار زیاد است و باید تلاش‌ها را مضاعف کنیم.

ایجاد یک اجماع فرادستگاهی برای نهضت ملی احیای سینمای کودک و نوجوان

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با تأکید بر مشارکت بیشتر همه دستگاه‌ها برای رونق سینمای کودک، ظرفیت فارابی در راستای حمایت از تولید آثار را محدود خواند و اظهار کرد: اگر قرار باشد به ظرفیت فارابی اتکا شود به‌طورقطع اتفاق خاصی نخواهد افتاد، آنچه ما در نهاد ملی سینما به‌دنبال آن هستیم ایجاد یک اجماع فرادستگاهی برای نهضت ملی احیای سینمای کودک و نوجوان است و جشنواره سی‌وپنجم را هم بخشی از همین رویکرد می‌بینیم.

وی با اشاره به اینکه جشنواره باید مولد و در مسیر توسعه و ارتقا کمی، کیفی سینمای مخاطب‌محور و متعالی کودک و نوجوان باشد، تأکید کرد: برگزار کردن جشنواره به هر قیمت و ساخت فیلم‌های جشنواره‌ای که حتی اکران رایگان آن‌ها هم نمی‌تواند مخاطب را به سالن‌های سینما بکشاند کار سختی نیست و با یک سهل گیری می‌شود آمار خوبی از این‌دست تولیدات ایجاد کرد، که نتیجه آن جز یک عدد برای رسانه‌ها و گزارش برای بایگانی نخواهد بود. اما چنین جشنواره‌هایی و چنین تولیداتی هیچ عایده ای برای سینما و مخاطبان کودک و نوجوان نخواهد داشت،

حساسیت نسبت به سبد مصرف فرهنگی کودکان‌

جوادی افزود: ما نسبت به محصولی که قرار است در سبد مصرف فرهنگی کودکانمان قرار گیرد حساس هستیم و با وسواس عمل خواهیم کرد و ازاین‌رو سهل‌انگارانه از کنار فیلم‌نامه‌ها و آثار نخواهیم گذشت، درعین‌حال چتر حمایتی فارابی از تولید آثار سینمایی کودکان و نوجوانان گسترده، جدی و فراگیر است، اما شرط ورود به این چتر، متن و فیلم‌نامه خوب است.

وی با تأکید بر اینکه ما در حمایت‌ها از تولید آثار، متن فیلم‌نامه و توان عوامل تولید را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم و با فرامتن، حواشی، توصیه، ادعا و فشارها کاری نداریم، اظهار کرد: به‌زودی هم‌زمان با اعلام فراخوان جشنواره، فراخوان حمایت از آثار سینمایی کودک و نوجوان و شاخص‌های حمایتی خود را نیز اعلام خواهیم کرد.

سبقه موفق برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی ضمن قدردانی از حسن میزبانی مردم اصفهان در ادوار گذشته جشنواره گفت: برای دوره سی‌وپنجم، ناظر به اتمام دوره چهارساله تفاهم‌نامه با شهرداری اصفهان و همچنین رویکردهای جدید سازمان سینمایی، شرایطی برای میزبانی داشتیم که به شهرداری اصفهان و سایر شهرهای متقاضی اعلام شد، اما به علت سبقه برگزاری این جشنواره در اصفهان بی‌شک تمایل داشتیم این جایگاه و اولویت برای اصفهان حفظ شود. شهردار محترم اصفهان هم کلیات این شرایط اعلامی را پذیرفته‌اند.

وی ادامه داد: در مورد جزئیات امروز جمع‌بندی‌هایی خواهیم داشت که در صورت حصول نتیجه به سمت توافق نهایی پیش خواهیم رفت. البته در طرح‌ریزی جشنواره بر استفاده حداکثری از ظرفیت همه استان‌ها تأکیدداریم.

جواد با اشاره به طراحی سازوکار حمایتی از تولیدات کودک و نوجوان هم‌زمان با جشنواره سی‌وپنجم، از تشریح مکانیزم سازوکار حمایتی جدید تولیدات کودک و نوجوان هم‌زمان با برگزاری جشنواره خبر داد.

به گزارش ایمنا، این نشست در راستای نشست‌های برنامه‌ریزی جشنواره سی‌وپنجم در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد که محوریت آن بررسی شرایط میزبانی شهر اصفهان بود.

کد خبر 600316

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی سینمای کودک و نوجوان برگزاری جشنواره فیلم نامه ها سی وپنجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۷۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو

چهل و ششمین جشنواره بین‌الملی فیلم مسکو به کار خود پایان داد و فیلم «آه سرد» موفق به کسب جایزه بهترین کارگردانی شد و جایزه بهترین مستند هم به «رُخ» رسید.

به گزارش ایسنا، چهل و ششمین جشنواره فیلم مسکو از ۱۹ تا ۲۶ آوریل (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت) در روسیه برگزار شد و در شب اختتامیه فیلم «آه سرد» به کارگردانی ناهید عزیزی صدیق جایزه سنت جورج نقره‌ای بهترین کارگردانی بخش مسابقه اصلی، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و تقدیرنامه نتپک (شبکه ارتقای سینمای آسیا و اقیانوسیه) شد و همچنین جایزه بهترین مستند این رویداد سینمایی هم به «رُخ» ساخته سام کلانتری رسید.

در جشنواره مسکو امسال هم جایزه سنت جورج طلایی بهترین فیلم این رویداد سینمایی نیز به فیلم مکزیکی «شرم» ساخته «میوئل سالگادو» رسید.

«آهو» ساخته هوشنگ گلمکانی، «رُخ» ساخته سام کلانتری در بخش مسابقه آثار مستند، «سرد روشن» ساخته علی دارایی و «تاکسیدرمیست» ساخته سوسن سلامت و بهزاد علوی در بخش مسابفه فیلم های کوتاه و انیمیشن کوتاه «پیچ تاریخی» به کارگردانی میلاد محمدی و سریال «پوست شیر» برادران محمودی دیگر آثار ایرانی جشنواره مسکو امسال بودند.

چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو در بخش ویژه‌ای نیز به مرور آثار داریوش مهرجویی کارگردان فقید ایرانی پرداخت و فیلم‌های «هامون»، «گاو»، «درخت گلابی»، «لیلا»، «پری» و «اشباح» از جمله آثار این کارگردان فقید ایرانی به نمایش گذاشته شد.

جشنواره مسکو امسال طی هشت روز برگزاری میزبان نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور بود. این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از ونیز تبدیل می‌کند. جشنواره مسکو در ابتدا به صورت دوسالانه برگزار می‌شد اما از سال ۱۹۹۵ رویدادی سالانه شد، اگرچه در سال های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • «شتر و آسیابان» به کازابلانکا رسید
  • تقدیر از برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟